Hádzaná: Lamač sa nechá Nišom prekvapiť, chce ale dobrý náskok pred odvetou

29.09.2006 Celý región

Prešov 29. septembra (TASR) - Hádzanárov slovenského vicemajstra z Tatrana Prešov čaká v 2. kole Pohára EHF už súper z iného súdka ako v 1. kole. Po bezprobl...
Prešov 29. septembra (TASR) - Hádzanárov slovenského vicemajstra z Tatrana Prešov čaká v 2. kole Pohára EHF už súper z iného súdka ako v 1. kole. Po bezproblémovom vyradení luxemburského HB Dudelange (41:29 a 34:25) nastúpia zverenci trénera Romana Lamača v sobotu o 18.00 v Tatran handball aréne proti reprezentantovi kvalitnej juhoslovanskej školy - srbskému Jugopetrolu Železničar Niš.

Prešovský súper mal v 1. kole voľný žreb a tak sa realizačný tím klubu z metropoly Šariša musel spoliehať iba na informácie z uplynulej sezóny. \"Vieme len to, že z minuloročného kádra im odišli štyria najlepší hráči - krídlo, dve spojky a pivot, no netušíme, kto ich nahradil. U nich sa hralo prvé kolo len minulý týždeň a tak sa musíme spoliehať len na jedno video z minulej sezóny. Uvidíme v akej sile pricestujú, necháme sa prekvapiť, \" uviedol Lamač, ktorému začiatok jeho prvej sezóny v úlohe šéftrénera síce nevyšla podľa jeho predstáv a v prvých štyroch kolách utrpeli až dve prehry na súperových palubovkách s ŠKP Bratislava a 1. MHK Košice. Všetko si však Prešovčania vynahradili v stredajšej predohrávke 5. kola, keď získali pod Manínom cenný skalp aktuálneho majstra MŠK Považská Bystrica po triumfe 31:29.
\"Súpera veľmi nepoznáme, takže naše šance odhadujem na 50 percent. Samozrejme po víťazstve v Považskej Bystrici naše sebavedomie vzrástlo, no aby sme si nemysleli, že to v sobotu príde samo. Musíme ubrzdiť eufóriu a verím, že vyhráme prijateľným rozdielom, aby sme mali do odvety nejakú šancu, \" stanovil jasný cieľ Lamač, ktorý sa však bude musieť zaobísť minimálne bez jednej opory - krídelník Radoslav Kozlov si v sobotu vykĺbil rameno, vo štvrtok sa podrobil laparoskopickej operácii a mimo hry zostane minimálne do konca roka. Pre zranenie nohy určite nenastúpi ani Srb Milan Filič, jeho dvojička Miloš, ktorý pre štidijné povinnosti vo vlasti vynechal duel s Považskou Bystricou, však hrať bude. Zdravotné problémy mali aj Radovan Pekár a Marián Huňady, no v sobotu by tiež mali vybehnúť na palubovku.
Už pred dvoma týždňami klub po nezhodách s vedením opustili obaja ukrajinskí legionári - brankár Vadim Bražnik a spojka Ruslan Pokotylo. \"Podľa môjho názoru náš káder utrpel odchodom oboch ukrajinských spoluhráčov, aj keď sa o tom veľa nehovorí. Máme mladých skúsených hráčov, no raz sa im darí a raz sa im nedarí. Zatiaľ ešte ale nedokážu dostať svoj štandardný výkon na priemernú alebo nadpriemernú úroveň, ktorú by mali mať ako kvalitní ligoví hráči, \" predpokladal ostrieľaný matador prešovského kádra 45-ročný Dušan Bakša, ktorému bude v bránke sekunduje po Bražnikovom odchode už iba gólman reprezentácie do 18 rokov Maroš Popčák. Bakša sa však súpera nebojí: \"Hoci o ňom viem len to, že je z bývalej Juhoslávie, netrápim sa. Ku každému zápasu sa staviam rovnako a verím, že máme na postup. \"
Stretnutie budú rozhodovať maďarskí abritri Csaba Dobrovits a Péter Tajók, odveta je na programe o týždeň - 7. októbra na Balkáne.
 

Vyberte región